0 db
0 Ft
EN / HU
Felhasználó neve / E-mail cím

Jelszó

Elfelejtett jelszó
 
 
 
Fordította: Horváth Hedvig, Mónus Attila
Kiadás: (5., javított kiadás)
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 208 oldal
Formátum: Fr/5, fűzve
ISBN: 978-963-9548-87-9
Témakör: Logikai fejtörők
Sorozat: A logika világa

Eredeti ár: 1950 Ft
Webshop ár: 1462 Ft

KOSÁRBA
Alice Rejtvényországban
Carrolli mesék nyolcvan év alatti gyermekeknek

 

 

Újra itt van a logikai fejtörők nagy csapata: Smullyan lovagjai, lókötői (azaz most csalói), Subidu, Subidam, Dingidungi, Gruffacsór, mindenféle igazmondók, ilyen-olyan hazugok, huszárok, királyok, vádlottak és bűnösök - és még sokfajta teremtmény. A szerző most nem Poe történetét folytatja, mint a Seherezádé rejtélye című könyvében, hanem tisztelete jeléül Lewis Carroll világhírű meséit.

A szerző a „80 év alatti gyerekekre″ gondolt, de ebbe az olvasói körbe nem csak azok tartoznak, akik már ismerik korábbi műveit. Bármelyikkel érdemes elkezdeni Smullyan életművének megismerését, sőt azon belül is bárhol: ami pedig az elő-ismereteket illeti, ahogy egy másik könyve előszavában írja - nyilván azért, hogy már az elején kedvet csináljon a logikai paradoxonokhoz és magyarázatukhoz, amelyek ezen művében még a sorok között is hemzsegnek -, most is elég, ha utáljuk a matematikát. Persze, aki arra számít, hogy így is fogja letenni a könyvet, az bánjon vele nagyon óvatosan.

Ahogy Martin Gardner jellemzi őt, Raymond Smullyan személyisége egyedülálló összetétele a filozófusnak, logikusnak, matematikusnak, zenésznek, bűvésznek, humoristának, írónak és lenyűgöző logikai feladványok szerzőjének. 

AJÁNLOTT KÖNYVEK