Megjelent! A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
Tavaszi szünet az ELTE Pulton! Április 16. és 22. között a Könyvespult zárva tar! Nyitás április 23-án.
Hírek

Statisztika (David A. Freedman; Pisani R.; Purves R.)

Statisztika
Statisztikai módszerek a társadalomkutatásban

Fordította: Kende GáborSzaitz Mariann

ISBN 978-963-9548-63-3
ISBN-10 963-9548-63-4
812 oldal, B/5, fűzve
Webshop ár: 4500 Ft
Ára: 6000 Ft Akciós ár: 4500 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Ez a Statisztika világos, közérthető, köznapi nyelven íródott, a nem-matematikus olvasót elrettentő egyenletek nélkül. Célja megtanítani a diákoknak, hogy statisztikai jellegű kérdésekben hogyan gondolkodjanak. Példákon keresztül mutatja be a statisztikai eszközöket, rávilágítva, hogyan járult hozzá a statisztika fontos problémák megoldásához az oktatás, a genetika, az orvostudomány, a fizika, a politológia, a pszichológia és más tudományok területén.

A kötet újszerű módon nagy hangsúlyt fektet a statisztikai következtetés alapját képező modellekre. Érthetővé teszi ezeket, és példákon mutatja be, hogyan vezethet tévútra a nem megfelelően felállított modell.

A könyv gondosan szerkesztett feladatok gazdag tárháza. Egyes feladatok a számolási készséget hivatottak fejleszteni, mások viszont csak durva becslést, minőségi jellegű megítélést kérnek, rászorítva az olvasót a fogalom mélyebb megértésére a képletek mechanikus alkalmazása helyett. A fejezetek többsége feladatsorral zárul; a válaszok a könyv végén szerepelnek, sokszor a teljes megoldással együtt. Ismétlő feladatok is rendelkezésre állnak a fejezetekhez, megoldás nélkül, otthoni munka vagy vizsgafeladat céljára.

Freedman az Amerikai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja, jelenleg Berkeley-ben a University of California tanára, Pisani kutatási témái közé tartozik a piaci magatartás valószínűségi modellezése és a pénzügyi eszközök statisztikai értékelése, Purves Berkeley-ben tanít, kutatási területe a valószínűségelmélet matematikai alapjai.

Széljegyzet

0 jegyzet, megjelenítése