Megjelent! A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
Tavaszi szünet az ELTE Pulton! Április 16. és 22. között a Könyvespult zárva tar! Nyitás április 23-án.
Hírek

Inflációs kozmológia (Frei Zsolt; Patkós András)

Inflációs kozmológia


ISBN 978-963-9548-47-3
ISBN-10 963-9548-47-2
200 oldal, B/5, kötve
Webshop ár: 1800 Ft
Ára: 2400 Ft Akciós ár: 1800 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Előnézethez kattintson ide!

Az elmúlt két évtizedben megsokszorozódott a kozmológiai információk mennyisége és meghatványozódott azok pontossága. A tankönyv célja, hogy a modern asztrofizikai ismeretek iránt rohamosan növekvő igényt kielégítő magyar nyelvű szöveget adjon a hazai felsőoktatás tanulói és oktatói kezébe. Egyes fejezetei használhatók a bevezető fizikai kurzusok részeként, meghatározó része pedig a fizika alapszakos hallgatók asztrofizikához kötődő igényeinek kíván megfelelni, tükrözve az ismeretekben 2004 végéig elért színvonalat.
 

Széljegyzet

2 jegyzet, megjelenítése
1
{votis}
2010-10-19 23:12:45
2
@Nándori Ottó:

kedves Nádori Ottó, köszönjük a szerzők nevében is a véleményét. Jelen könyv egyetemi tankönyv, vizsgáztatnak belőle. Nyilván a kozmológiával angolnyelvű szakkönyvek ennel mélyebben is foglalkoznak. Kozmológia elméletekről még ajánljuk a kiadónk gondozásában megjelent Timothy Ferris:A világmindenség/kozmológia elméletek c.könyvet.

Nándori Ottó
2010-10-18 20:44:02
1

FREI Zsolt és PATKÓS András neve jól cseng a hazai tudomány területén.
A magam részéről föl kívánom hívni a szerzők figyelmét, hogy a Big-Bang elméletének szénája egyre rosszabbul áll - ha ezt (a legtöbb kozmológiai témával foglalkozó szakemberhez hasonlóan) nem is érzékelik. Őket is (és minden Ősrobbanás elmélet mellett elköteleződött szakértőt) figyelmeztetnem kell, hogy ezt a teóriát csak erős "bocsánatkérések" közepette hirdessék. Ugyanis, a Világegyetem megismerése egy sok-ismeretlenes egyenlet megoldásához hasonlít. Amíg nem áll rendelkezésünkre "minden ismeretlen értéke", addig nem tehetünk megfellebezhetetlen kijelentéseket világunkra.
A legfontosabb kérdés: az anyag szubsztanciális kérdéskörének tisztázása.
Van erre Önöknek valamilyen javaslatuk? Amíg ilyennel nem szolgálnak, addig miért kellene elfogadnom ezt az elméletet?!
A magam részéről demokratikusabbnak tartanám, ha a fényfáradásos elméleteket sem kezelnének úgy, mintha nem is léteznének.
Gratulálok könyvükhöz!
Tisztelettel: Nándori Ottó

1