Hírek

A fizika OKTV feladatai és megoldásai (1961–2003) (Holics László)

A fizika OKTV feladatai és megoldásai (1961–2003)


ISBN 978-963-2797-16-8
816 oldal, B/5, kötve
Webshop ár: 6675 Ft
Ára: 8900 Ft Akciós ár: 6675 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Az elmúlt évek, évtizedek Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeinek feladatai és megoldásai példát mutatnak az újonnan felnövő nemzedékek számára abban a tekintetben, hogy a középiskolai fizikaanyagra támaszkodva milyen magas színvonalra lehet eljutni, s mennyire gazdag a problémamegoldás eszköztára. Ezért véljük fontosnak újra és újra összegyűjteni és közreadni a versenyfeladatokat és azok megoldásait.
A megoldások ismertetése során a szerző kitér a megoldás stratégiájára, a megoldásához vezető út megtalálásának fortélyaira, az eredmény ellenőrzésének lehetőségeire és természetesen a megoldás diszkussziójára is.
A könyv használhatóságát nagyban növeli, hogy a szerző a megoldás menetét és végeredményét minden esetben paraméteresen is megadja. A paraméteres megoldás kidomborítja a megoldás gondolatmenetét, áttekinthetővé teszi az egyébként olykor szövevényes levezetést: ily módon mindig követni lehet a felírt mennyiségek fizikai tartalmát, a lépések egymásra épülésének logikáját.

Holics László évtizedekig oktatott fizikát az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban. Eredeti, mindig a lényegre összpontosító szemlélete, pontos, jól követhető stílusa a magyar fizikatanítás kiemelkedő alakjává tették.

Széljegyzet

0 jegyzet, megjelenítése