Megjelent! A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
Tavaszi szünet az ELTE Pulton! Április 16. és 22. között a Könyvespult zárva tar! Nyitás április 23-án.
Hírek

Elfeledett zeneszerzők (Szalóczy Péter)

Más boltokban

Elfeledett zeneszerzők


ISBN 978-963-9664-68-5
180 oldal, A/5, fűzve
Webshop ár: 1875 Ft
Ára: 2500 Ft Akciós ár: 1875 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Évek óta hallható a Magyar Rádió Bartók adóján a szerző népszerű zenetörténeti sorozata, Ritkán hallott remek művek címmel. A műsor már túl van a 155. adásán. Szalóczy Péter huszonöt éve kezdte el a szinte soha sehol nem hallható remek művek módszeres gyűjtését, melynek során nagyon izgalmas, beláthatatlan terjedelmű zeneanyagra tett szert. E munka eredménye e könyv, mely számtalan zeneszerzőt mutat be az elmúlt századokból, akiknek élete, munkássága mindeddig méltatlanul homályban maradt.

„Szalóczy Péter a zene iránti ritka érzékenységével egészen kivételes bűvkört teremtett meg ebben a könyvben. A feledésre ítélt remekműveket biztos szimattal fedezte fel, s csak szuperlatívuszban lehetséges »zenereanimáló« munkásságáról szólni!”
Szokolay Sándor

„A szerző egy kihalófélben lévő, nagy hagyományú orvostípus ritka képviselője, a humán kultúrában aktív szerepet vállaló orvos alakja.

A zene olyan területeit tárta föl, hogy hivatásos zenetudós is megirigyelné elhivatottságát, szaktudását, kutatásainak hozamát. Jó, hogy a hatalmas munka nem száll el az éterben, hanem nyomtatásban is megjelenhet.”
Görgey Gábor

Széljegyzet

0 jegyzet, megjelenítése