Nagy Tavaszi Könyvvadászat április 18-ig minden Typotex kiadvány 35% kedvezménnyel vásárolható meg!
Nagy Tavaszi Könyvvadászat - április 18-ig minden Typotex kiadvány 35% kedvezménnyel vásárolható meg!
Megjelent! A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
Tavaszi szünet az ELTE Pulton! Április 16. és 22. között a Könyvespult zárva tar! Nyitás április 23-án.
Hírek

Szövegbányászat (Tikk Domonkos (szerk.))

Szövegbányászat

Tikk Domonkos (szerk.)

ISBN 978-963-9664-45-6
300 oldal, B/5, fűzve
Webshop ár: 2405 Ft
Ára: 3700 Ft Akciós ár: 2405 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Előnézethez kattintson ide!

A szövegbányászat célja, hogy a szöveges formában – interneten, szöveges adatbázisokban, vállalati intraneteken vagy személyi számítógépeken – tárolt, azaz jellemzően strukturálatlan elektronikus adatokból a rejtett, nem triviális információkat felderítse, illetve a hozzáadott információkat kinyerje. Mivel az elektronikus formában tárolt adatok egyre növekvő hányadát a szöveges dokumentumok teszik ki (a Merill Lynch elemzői szerint az üzleti információk 85%-a strukturálatlan adat: e-mail, emlékeztető, üzleti és kutatási beszámoló, prezentáció, hírek, reklámanyag, weboldal stb.), ezért egyre nagyobb igény van olyan megoldásokra, amelyekkel hatékonyan lehet szövegeket intelligens módon feldolgozni és elemezni.

A könyv a következő témákat tárgyalja: előfeldolgozás, modellalkotás, reprezentáció, információkinyerés, keresések, osztályozás, csoportosítás, kivonatolás, válaszkereső rendszerek, egyéb feladatok, piaci alkalmazások.

Mivel a szövegbányászati problémák nagy része nyelvfüggő, ezért a mű kiemelten foglalkozik a magyar nyelvű szövegek feldolgozását segítő módszerekkel és eredményekkel, amivel a hazai piaci igények kielégítését is elő kívánja segíteni.

A könyv szovegbanyaszat.typotex.hu címen elérhető internetes mellékletén az anyaghoz kapcsolódó példák, esettanulmányok, kiegészítő anyagrészek találhatók, amelyet gazdag linkgyűjtemény egészít ki.

Tikk Domonkos 2000-ben szerzett PhD fokozatot fuzzy rendszerek területén. 2001-ben Koreában posztdoktori ösztöndíjasként kezdett szövegbányászattal foglalkozni. 2005-ben csapatával második, 2006-ban első helyezett az ACM (Association for Computing Machinery) adat- és szövegbányászati világversenyén, a KDD-kupán.

Széljegyzet

0 jegyzet, megjelenítése