Hírek

Fizika összefoglaló és példatár (Vannay László)

Fizika összefoglaló és példatár

Második kiadás

ISBN 978-963-2790-90-9
395 oldal, B/5, fűzve
Webshop ár: 2925 Ft
Ára: 3900 Ft Akciós ár: 2925 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Ebben a könyvben egy helyen megtalálhatók a fizika egyes részeihez tartozó legfontosabb tudnivalók és összefüggések, valamint az anyagrészhez tartozó jellegzetes feladatok.
Kevés feladat szerepel benne, nehogy aki kezébe veszi a könyvet, a nagy számú feladat miatt reménytelennek lássa a helyzetét. A feladatok olyanok, hogy azoknak a megoldását végigkövetve jobban megérthetők a hozzájuk kapcsolódó anyagrészek, és képessé tesznek az anyagrészhez tartozó más feladatok önálló megoldására is. Az összefoglaló és példatár használatánál a következő eljárást javasoljuk:

  • A kedves olvasó először az elméleti összefoglaló gondos tanulmányozásával elevenítse fel az anyagrészhez tartozó ismereteit.
  • Ismeretei felelevenítése után, sorrendben haladva kezdje el a feladatok megoldását.
  • Olvassa el a példa szövegét és próbálja megoldani a feladatot.
  • Ha nem megy a feladat megoldása, nézze meg a könyvben használt jelölési rendszert és a megoldás módjára történő utalást (ezzel ötleteket kaphat), majd ismét tegyen kísérletet a feladat megoldására.
  • Amennyiben most sem sikerül a feladatot megoldania, akkor a közölt megoldást lépésenként követve, oldja meg a feladatot.
  • Ha a példát segítség nélkül is sikerült helyesen megoldania, akkor is figyelmesen nézze meg a közölt megoldást és a hozzá fűzött magyarázatot. Ezzel a későbbiekben is hasznosítható ismeretekre tehet szert.
  • Ne érezze kudarcnak, ha a feladatot csak a közölt megoldást követve tudta megoldani. A fontos az, hogy a példa megoldása után képes legyen az azonos típusú feladatok megoldására.

Széljegyzet

0 jegyzet, megjelenítése