EN / HU
User's name / E-mail address

Password

I lost my password
 
News

news_pic
Votisky Zsuzsa nyilvános búcsúztatója (2018.01.15)

A Typotex Kiadó alapítója, Votisky Zsuzsa nyilvános búcsúztatására 2018. január 24-én, szerdán 13 órakor kerül sor az Óbudai temető Főnix ravatalozójában.

Kérjük, hogy a gyászolók a búcsúztatásra csak egy-egy szál virágot hozzanak. Hamvait egy későbbi időpontban szűk családi körben helyezik végső nyugalomra.

Amennyiben a ravatalnál nyilvános beszéddel szeretne búcsút venni Zsuzsától, kérjük, jelezze szándékát az iroda@typotex.hu e-mail-címen.

news_pic
Gyászhír (2018.01.10)

Fájdalommal tesszük közzé a hírt: Votisky Zsuzsa, a Typotex Kiadó alapítója és vezetője január 5-én elhunyt.


news_pic
Karácsonyi Könyvvásár (2017.11.23)

November 20-tól december végéig minden Typotex kiadványt 25-40% kedvezménnyel rendelhetsz meg a  www.typotex.hu oldalon vagy vásárolhatsz meg boltjainkban. Az akciós árak december végéig vagy a készlet erejéig érvényesek.

news_pic
Marie Curie szerelmei – könyvbemutatóval egybekötött exkluzív filmvetítés (2017.10.04)

Irène Frain történész Marie Curie szerelmei című regénye kapcsán Kamarás Katalin fizikusprofesszorral (Wigner Fizikai Kutatóközpont) Horváth Balázs, a Typotex Kiadó főszerkesztője beszélget a kutatónők múltjáról és mai életéről.

A könyvből a kétszeres Nobel-díjas tudós életének egy új oldalát ismerhetjük meg. Marie Curie médiabotrány áldozatává vált: Pierre Curie halála után néhány évvel Marie és Pierre volt tanítványa, Paul Langevin, egymásba szeret. A romantikus és izgalmas történetet bemutató regényes életrajz rendőrségi és sajtóarchívumok dokumentumai és Marie laboratóriumi jegyzőkönyv pontosságával vezetett háztartási naplója alapján íródott. A botránysajtó mai módszerei már akkor is működtek, paparazzókkal, követéssel és magánéleti titkok ellopásával együtt.

A könyv a bemutató idején 30% kedvezménnyel kapható.

Filmvetítés: 18:00, 1. emelet, Nagyterem
Marie Curie, francia–lengyel–német film, rendezte Marie Noelle, 2016

A a Nők a tudományban: oktatás, kutatás, üzlet című mindenki számára nyitott konferencia (október 27. 9:00–16:30, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest V. kerület, Széchényi István tér 9.) előestéjén egyetlen alkalommal lesz látható. A filmet francia nyelven, angol felirattal, magyar szinkrontolmácsolással vetítjük.

A filmvetítésre való belépést csak a könyvbemutató résztvevői számára tudjuk biztosítani. Előzetes regisztráció, korlátozott számban: https://www.typotex.hu/rendezvenyek

news_pic
Új beszélgetéssorozat indul Dialógusok címmel (2017.10.03)

DIALÓGUSOK

A sorozat estjein egy reál és egy humán tudományterületen elismert szakember tart rövid előadást ugyanarról a témáról. Az est második felében megtudhatjuk, miként kapcsolódnak egymás gondolataihoz, és hogyan alakul ki egy dialógus.