Nagy Tavaszi Könyvvadászat április 18-ig minden Typotex kiadvány 35% kedvezménnyel vásárolható meg!
Nagy Tavaszi Könyvvadászat - április 18-ig minden Typotex kiadvány 35% kedvezménnyel vásárolható meg!
Megjelent! A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
Tavaszi szünet az ELTE Pulton! Április 16. és 22. között a Könyvespult zárva tar! Nyitás április 23-án.
Hírek

Környezet, szűkösség, erőszak (Thomas Homer-Dixon)

Környezet, szűkösség, erőszak

Második kiadás

ISBN 978-963-2793-62-7
304 oldal, B/5, fűzve
Webshop ár: 2925 Ft
Ára: 4500 Ft Akciós ár: 2925 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Földünk népessége az előrejelzések szerint 2025-re megközelítően eléri a 8 milliárd főt. E prognózis szerint az elkövetkező évtizedekben fokozódik a megújuló természeti erőforrások (termőföld, édesvízkészletek, erdők…) fel- és elhasználódása. Szembe kell néznünk azzal, hogy egyes országokban az erőforrások szűkössége számos társadalmi konfliktushoz, akár fegyveres erőszakhoz fog vezetni. Továbbnövekszenek a társadalmon belüli különbségek: szegénység, urbanizáció okozta slumosodás.

A szerző és munkatársai több évtizedes kutatómunka során vizsgálták a fejlődő világ környezeti problémákból fakadó társadalmi konfliktusait. Ugyanis kijelenthetjük, hogy a világban zajló fegyveres konfliktusok jelentős részét a környezet pusztulása, a természeti javakban való szűkösség okozza.

De ne gondoljuk, hogy csak a harmadik világot sújtja a természeti erőforrások kiapadásának veszélye. Az ivóvízkészletek kimerülésének réme számos fejlett országot, köztük hazánkat is fenyegeti.

 

Homer-Dixon a Torontói Egyetem tanára, nemzetközi kutatási projektek keretében több mint 15 éve foglalkozik a környezeti problémák és a társadalmi konfliktusok összefüggéseivel.

Széljegyzet

0 jegyzet, megjelenítése