Megjelent! A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
A Typotex Világirodalom sorozat legújabb tagja - Imma Monsó: Sosem lehet tudni
Tavaszi szünet az ELTE Pulton! Április 16. és 22. között a Könyvespult zárva tar! Nyitás április 23-án.
Hírek

Az atomoktól a sajttortáig (Hervé This)

Más boltokban

Az atomoktól a sajttortáig
avagy fizika és kémia konyhaszerető gyerekeknek

Fordította: Morvay Sándor

ISBN 978-963-2793-21-4
128 oldal, A/5
Webshop ár: 1267 Ft
Ára: 1950 Ft Akciós ár: 1267 Ft

Beteszem a kosaramba. 

Kürti Miklós ismert és különösen kedvelt fizikus volt nem csak Magyarországon, hanem a nagyvilágban is. Budapesten született, a Trefort utcai Mintagimnáziumba, a párizsi, majd a berlini egyetemre járt, végül az Oxfordi Egyetemen lett professzor. A hőmérsékletnek az anyag szerkezetére gyakorolt hatását kutatta. Ez terelte érdeklődését a konyhaművészet felé is. Fizikus a konyhában cím eladásai jó humora és az ízletes kóstolók miatt váltak népszerűvé az Angol Fizikai Társulatban, a Magyar Fizikai Társulatban  és a budapesti iskolákban is.

Az ő tanítványa, majd munkatársa volt e téren Hervé This párizsi professzor, aki tovább kutatta a szakácsművészet fizikai és kémiai alapjait, és aki Molekuláris gasztronómia címmel tudományos konferenciasorozatot szervez. Ő írta ezt a könyvet, amiben kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. Mikor Miklós bácsi magyarázó szavait olvassuk, joggal érezzük: Kürti Miklós professzor úr tanít a fizikai-kémiai megértés örömére és hasznára. A könyvet szívesen olvassák konyhafnökök, vegyészek, fizikusok, tanárok és diákok is világszerte. Hiszen megismerkedhetünk belőle a franciás ízek elkészítésének művészetével is Marx György ajánlójából.

Széljegyzet

0 jegyzet, megjelenítése